top of page

Koptekst 2

Rechten

Recht op inzage en afschrift
Je hebt recht om je dossier in te kunnen zien of informatie uit je dossier op te vragen. Dit kan je bij mij aangeven en ik zal dit dan verschaffen. Weliswaar dient het verzoek ook betekenis te krijgen in de behandelcontext. Je hebt het recht op 1 gratis kopie, bij meer kopieën worden kosten in rekening gebracht.

Recht op correctie of aanvulling
Mocht je het niet eens zijn met de inhoud van je dossier heb je recht aan te geven welke wijzigingen je graag door mij wilt laten aanbrengen. Ten aanzien van feitelijke onjuistheden kunnen de wijzigingen uitgevoerd worden, niet ten aanzien van mijn klinische, professionele bevindingen. Hierbij kunnen we wel je eigen visie ten aanzien van klachten en problemen toevoegen. Indien je van mening bent dat gegevens niet volledig zijn, kunnen we dit met jouw suggesties aanvullen.

 

Recht op vernietiging
Je kan schriftelijk verzoeken om bepaalde gegevens uit je behandeldossier te laten vernietigen. In overleg bespreken we over welke gegevens het gaat en de duur die dit in beslag gaat nemen, maar ook wat de achterliggende redenen hiervoor zijn.

bottom of page