top of page

Over mij

 

Ik ben een leergierig persoon die van mening is dat als je open staat voor een ander en je het effect wat je op elkaar hebt zowel in therapie maar ook daarbuiten kan toelaten, dat dit veel kan opleveren ten aanzien van je eigen ontwikkeling, zingeving en de mate waarin je verbintenis kan gaan voelen met jezelf en anderen. Het samen zoeken, stoeien en ontdekken vraagt een open niet-oordelende, ontvankelijke houding, waarbij ik ook niet schuw de pijnlijke zaken vast te pakken en bij de naam te noemen. Ieder mens heeft nou eenmaal zijn aangename en minder aangename kanten, wat al een hele worsteling op zich kan zijn. Maar juist ook door de minder aangename kanten aan het licht te kunnen en mogen brengen levert dit vaak veel meer rust en acceptatie op. In mijn behandelingen zal dus ook een belangrijke focus liggen op wat zich in de therapeutische relatie in het contact voordoet en dit samen uit te werken en woorden en betekenis te geven.

 

Registraties

GZ-psycholoog/ Klinisch psycholoog: BIG nr. 19911936825

Psychotherapeut: BIG nr. 39911936816

NVP-supervisor: SV-301018

MBT-supervisor: 111034

Psychoanalytisch psychotherapeut NVP

AGB-code: 94016318

 

Lidmaatschappen

NVPP (Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie)

LVVP (Landelijke vereniging voor vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten)

NVP (Nederlandse vereniging voor psychotherapie)

Register MBT

Bedrijfsgegevens

AGB-code praktijk: 94065340

KvK nummer: 77262255

Rekeningnummer: NL91RABO0350637024 tnv L.S.Houtzager Psychotherapiepraktijk UNA

_DSC1124.jpg

Laura Houtzager;

Ik ben inmiddels ruim 20 jaar werkzaam als psycholoog. Ik heb in die tijd binnen verschillende GGZ en specialistische instellingen gewerkt en ben naast mijn werkzaamheden binnen praktijk UNA nog steeds werkzaam binnen de GGZ instelling Breburg in Breda voor het team Persoonlijkheidsstoornissen. Na mijn opleiding Klinische en Gezondheidspsychologie te hebben voltooid aan de Universiteit Utrecht, heb ik mij middels postdoctorale/beroepsopleidingen eerst geschoold tot GZ-psycholoog en daarna tot Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog en onlangs tot psychoanalytisch psychotherapeut en MBT-supervisor.

Ik werk nog altijd met veel plezier en enthousiasme als psycholoog. Dit enthousiasme is nog steeds groeiende en zal vermoedelijk ook nooit over gaan. Wat voor mij mijn vak zo boeiend maakt is dat iedere persoon anders is en iets anders nodig heeft. Dat geen enkele zoektocht naar iemands binnenwereld hetzelfde is en de interactie in elk therapieproces iets waardevols brengt als je maar samen blijft zoeken en durft nieuwsgierig te zijn naar jezelf en je effect op de ander.

bottom of page